Горещата вълна в Западна Европа - заради климатичните промени

На редица места бяха отчетени температурни рекорди
Обновена: 3 авг 2019 09:48 | 3 авг 2019 09:27, Елка Василева
26
Горещата вълна в Западна Европа - заради климатичните промени
Снимка: архив, Reuters

Изследване свързва горещата вълна, накарала Западна Европа да се "задъха" в края на юли, с глобалното затопляне в резултат на човешката дейност, съобщават Асошиейтед прес и Франс прес.

Като препратка учени от Уърлд Уедър Атрибюшън са използвали трите последователни дни с най-високи температури в края на миналия месец. Според тях "екстремното" време през този период се обяснява с глобалното затопляне.

На редица места в Западна Европа бяха отчетени температурни рекорди - 42,6 градуса Целзий в Париж и Линген, Германия, 41,8 градуса Целзий в Бегейнендейк, Белгия, 38,7 градуса Целзий в Ботаническата градина на Кембриджския университет, Англия.

"Ако не бяха климатичните промени в резултат на човешката дейност, температурите щяха да бъдат с между 1,5 и 3 градуса Целзий по-ниски", отбелязват учените.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислите ли че за първи път в историята на земята климата се променя. Пясъка в африканската пустиня откъде си мислите е дошъл от небето ли. Ами Африка е била дъно на океан защо си мислите че цикъла няма да се повтори. Защо си мислите че от вас е започнал света и преди вас нее имало никой. Както са изчезнали предишните и сте се появили вие така ще изчезнете и ще се появят трети вид.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега им пожелаваме и студена вълна,за баланс
16
2
 
6
 
! Отговори
До ХХХ преди 4 години
Илитератче, заниманията ми имат нещо общо с математическо моделиране на атмосферните процеси от някакви си двайсетина години. Виждах как разни "учени"-конформисти клекнаха набързо и се строиха на тълпи за манифестация зад измишльотините на IPCC. Иначе няма заплатки, няма грантове, няма повишения, няма публикации. Приклещиха ги набързо като мишленца. Но ти си врякай като аутистчето Грета, което кой знае защо го носят богаташчета на ръчички като някаква недорасла Жана д'Арк. Аман от екофашита.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От това глобално затопляне още не съм включвал климатик това лято.А други години беше адска жега.Асфалта се топеше и се спираха от движение тежките камиони.Чудно нещо-уж има глобално затопляне,пък температурите се понижават.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради глобалното затопляне слънцето грее по-силно.
13
0
 
2
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Да свикват...Другата година с градус нагоре...Понеже нямам кола и горя гуми че и аз да имам принас в унищожаването на живота...
12
8
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Забавно е как ниско образовани нищо не разбиращи хора продължават да спорят със специалисти и професори, защото видиш ли Тръмп каза, че нямало такова нещо или са гледали видео в YouTube... На Тръмп не му пука особено, той е доста възрастен....
11
3
 
12
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Климата винаги се е променял, което се учи в училище.Не величайте човешката дейност, такива промени е имала и ще има. На какво се дължат подобни променипреди активната човешка дейност?Просто информацията е вече по-лесно достъпнаи се злоупотребява. Най-обикновенна фалшива новина.Защо не се возите в каруци, като колите замърсяват?
10
5
 
6
 
! Отговори
XXX преди 4 години
До Тома НеверникТакива като теб, ако не бяха вредни, щяха да са забавни, но уви! Булгаристанският австралопитек страда от патологичното усещане, че е непрестанно мамен и лъган.Няма лошо да си мнителен, но не прекалено и не по всеки казус.Позаинтересувай се,поразгледай снимки на google earth,поогледай обезлесените райони, поразрови се из старите учебници по Биология и виж до какво води това.Разгледай и степента на въглеродните емисии през последните 35-40 години. Събудете се!!!
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иелка - фалшиви новини за вас във всеки час!
8
3
 
2
 
! Отговори
Седераст преди 4 години
А защо не споменават мръсника Путин???Всички ви е купил!!!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми добре де. Спрете ги тия неща, дето водят до климатичните проблеми. Спрете автомобилите и вредните производства! Ама не. Ще се съберете, ще решите коя държава колко пари да плаща за "въглероден отпечатък", ще си гушнете парите, а отпечатакът ще си остане.
6
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Природата няма да ни прости! Дойдоха печките от Африка в Европа и затоплянето започна!
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до1!Малкия, Сигора имаш по природознание (2)!
4
6
 
16
 
! Отговори
Коце-е, не вдяваш преди 4 години
За тези 4,5 милиарда години, откакто я има Земята, условията на нея са се променяли така, че не можеш да си ги представиш. Понякога и за броени години - без човешка намеса. Стигало е малко да хлъцне активността на Слънцето и хайде глад - нито лято, нито реколта. Стигало е и едно по-голямо вулканче да се оригне. Човешката намеса е нищожна в мащабите на планетата и не е определящ фактор.
3
4
 
7
 
! Отговори
Коце кмета преди 4 години
1, коментара ти е глупaв. Как може такива промени да се случат за едни 20-30 години? Аз разбирам климата да се променя в продължение на милиони и дори хиляди години, ама не и за десетки години. Климата ще става все по-екстремен, затова се пригответе за рояци африкански и азиатски скакалци на 2 крака. Европа е зелен оазис и те са се насочили насам.
2
9
 
9
 
! Отговори
Тома Неверник преди 4 години
Нито един прогностичен модел на "антропогенните затоплисти" досега не е дал резултати, съвпадащи с реалните измервания. Но те си дъднат нагло и неуморно. Познайте дали "авторитетите" сред тях са подходящо стимулирани от спекуланти, които потриват ръчички за преразпределението на трилиони в глобалната икономика. Шъ съ бориме с климата... изгодно. А температурите преди век са измервани на толкова малко места и толкова неточно, че сравнението с тях щеше да е смешно, ако не беше гнусна измама.
1
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаарп,който сега предстои да насочат към нас,като го спряха на запад. Спрете да ръсите небето и климата ще се нормализира.